Ας μιλήσουμε για SEO!

SEO OBS-HELLAS GR

10 / 01 / 2020

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SEO; (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)

Ο κόσμος του διαδικτύου όλο και μεγαλώνει και ο αριθμός των ιστοσελίδων και των e-shop που δημιουργούνται καθημερινά αυξάνεται ραγδαία με γεωμετρική πρόοδο. Αυτό φέρνει σαν αποτέλεσμα και το μεγάλο ανταγωνισμό ανάμεσα στους ιστότοπους στη μηχανή αναζήτησης. Ποιος θα βρεθεί στα πρώτα αποτελέσματα αναζήτησης και θα επικρατήσει έτσι ώστε να προσελκύσει περισσότερους χρήστης και πελάτες ; Σε αυτό το σημείο είναι η ώρα να μιλήσουμε για SEO.

 

SEO (search engine optimization) είναι, η διαδικασία βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας με σκοπό την κατάταξη της σε υψηλότερες θέσεις, κατά την παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας μέσω μηχανών αναζήτησης.  Το SEO στην ουσία βοηθάει τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν καλύτερα τι προσφέρει ένας ιστότοπος. Έτσι όσο καλύτερα το κατανοήσουν, τότε έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να σας εμφανίζουν συχνότερα στους σωστούς ανθρώπους. Το SEO είναι πια μονόδρομος στο κόσμο του διαδικτύου, καθώς είναι ελάχιστοι αυτοί που κοιτούν τις ιστοσελίδες που βρίσκονται στην 6η ή 7η σελίδα της μηχανής αναζήτησης. Με τις σωστές τεχνικές μια ιστοσελίδα θα βρεθεί στα πρώτα αποτελέσματα.

 

Μερικές Τεχνικές SEO.

  • Βελτίωση περιεχομένου. Η διαδικασία αυτή είναι μια συνεχής διαδικασία που πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις εξελίξεις και τον ανταγωνισμό. Αν το περιεχόμενο σας δεν είναι ποιοτικό τότε το SEO δεν μπορεί να βοηθήσει. Πρώτα από όλα λοιπόν δημιουργούμε σωστό περιεχόμενο.
  • Λέξεις – κλειδιά. Το κυριότερο εργαλείο για ένα καλό SEO είναι η βελτιστοποίηση των λέξεων- κλειδιών. Με τη σωστή έρευνα και αναζήτηση, πάντα με βάση και τον ανταγωνισμό, βρίσκουμε τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά έτσι ώστε η μηχανή αναζήτηση να τις ταιριάξει με την αναζήτηση του χρήστη και να σας βγάλει στα πρώτα αποτελέσματα.
  • Γρήγορη ταχύτητα. Η μηχανή αναζήτησης αποφεύγει να εμφανίζει στα πρώτα αποτελέσματα ιστοσελίδες και e-shop τα οποία αργούν να φορτώσουν. Η ταχύτητα είναι πολύ σημαντική καθώς υπάρχει υπερπληροφόρηση στο διαδίκτυο και ο χρήστης γνωρίζει πως αυτό που θέλει πιθανόν να το βρει και αλλού. Έτσι όταν μια σελίδα είναι αργή τότε ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών απλά θα βγουν από τη ιστοσελίδα και θα ψάξουν να βρουν αυτό που τους ενδιαφέρει σε μια άλλη.

Η τεχνολογική πρόοδος είναι ραγδαία και έτσι οι τεχνικές αυτές, όπως και πολλές ακόμη που δεν μπορούν να αναλυθούν στο βαθμό που χρειάζεται σε ένα άρθρο, αλλάζουν ανάλογα με τις εξελίξεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως το SEO είναι απαραίτητο για μια ιστοσελίδα ή ένα e-shop που θέλει να βρίσκεται στις πρώτες σελίδες της μηχανής αναζήτησης.

 

OBS Hellas - Olympian Business Solutions Black Logo

Μπορεί να σας αρέσουν επίσης…

Εγγραφειτε στο Newsletter μας